Persoonlijke groei en zelfvertrouwen

Leef jij het leven van een ander? Of ben je trouw aan jezelf?

Onze diepste angsten zijn dat we worden afgewezen, dat we veroordeeld worden door anderen en dat we niet goed genoeg zijn. Om dit te voorkomen passen veel mensen zich aan hun omgeving aan. En zijn daardoor niet trouw aan zichzelf.

Je behoudt een baan die je niet gelukkig maakt, je blijft in een relatie die je eigenlijk niet dient. Of je bent veel bezig met de mening van anderen, hoe je je kleedt, hoe je je gedraagt, enz. In de hoop dat je daardoor gewaardeerd wordt.

Deze keuzes maak je om jezelf veilig te voelen. Helaas zijn dit geen keuzes waarin je trouw bent aan jezelf. Het gevolg is dat je tegen de stroom van het leven in zwemt. Het put je uit omdat je niet luistert naar jezelf, naar wat jij nodig hebt en wat voor jou de bedoeling is. Je bent voornamelijk bezig met je te richten op de buitenwereld.

De buitenwereld kun je niet veranderen. De verandering begint bij jezelf. Richt je naar binnen, kijk je angsten en onzekerheden aan, ga erdoorheen, los het op en richt je op liefde. Hierdoor kom je steeds dichterbij de kern, bij je ziel en wat je hier te doen hebt op aarde.

Wil je graag terug naar jezelf? Naar jouw waarheid? Ben je klaar voor een diepe verandering in jezelf? Wil je sterk in je schoenen staan en stralen van zelfvertrouwen? Neem de regie over jouw leven en plan een gesprek in met mij om samen te ontdekken wat ik voor jou zou kunnen betekenen. Ik beloof je dat ik je met alle liefde opvang.

Vanessa Bender

Related Articles