Ik ben mezelf kwijt

Ik ben mezelf kwijt..

Regelmatig hoor ik mijn cliënten zeggen: ‘Ik ben mezelf kwijt’. Ook ik was mezelf kwijt in het jaar 2018. Als je de vorige zin goed leest, praat ik over ‘mezelf’ en ‘ik’. We praten heel vaak over: ‘ik ben mezelf kwijt’, ‘ik kan niet meer leven met mezelf’, ‘ik sta ver van mezelf af’.

Maar wie is ‘ik’ en wie is ‘mezelf’? Zijn we met z’n tweeën? Wie van deze twee is echt? Heb je hier weleens over nagedacht? En wat zegt de een tegen de ander?

Als je denkt dat je jezelf kwijt bent. Wat zeg jij de hele dag tegen jezelf? Zijn dat fijne geluiden? Of zijn dat juist geluiden om jezelf naar beneden te halen? Als dat zo is, wat gebeurt er als je deze negatieve woorden tegen jezelf zegt? Je zelfvertrouwen daalt, je wordt onzeker. Terwijl diegene die je daadwerkelijk bent juist blaakt van het zelfvertrouwen, alleen wordt die overschreeuwd door jezelf, door jouw eigen gedachten. Wil je jouw zelfvertrouwen opbouwen, begin dan bij je eigen gedachten en wat jij iedere dag tegen jezelf zegt.

Zelfvertrouwen opbouwen

Tip om zelfvertrouwen op te bouwen: In de avond voordat je net in slaap valt en in de ochtend als je wakker aan het worden bent, staat jouw onderbewustzijn open om te leren. Zeg dan positieve woorden tegen jezelf zoals: “ik ben leuk”, “ik ben fantastisch”, “ik ben slim”, “ik heb zelfvertrouwen”, “ik ben zelfverzekerd”, alles wat jij nodig hebt en kan gebruiken. Jouw onderbewustzijn slaat dit op. Zodra het onderbewustzijn het opslaat ga jij het ook daadwerkelijk geloven. Zodra jij het gelooft verhoog je jouw trillingsfrequentie. Vanuit deze trillingsfrequentie ga je een nieuwe realiteit creëren die leuker, liefdevoller en plezieriger is. Dat komt omdat jij verandert maar ook jouw trillingsfrequentie. Als jij verandert, verandert jouw leven ook. Lees ook mijn andere blog over zelfvertrouwen opbouwen

Spirituele coaching & hypnose

Naast dat ik spirituele coaching inzet om mensen te helpen inzichten te krijgen en blokkades op te heffen, maak ik ook gebruik van hypnose. Hypnose kan helpen bij het overwinnen van onzekerheid en het opbouwen van zelfvertrouwen. Door middel van hypnose kun je direct in contact komen met je onderbewustzijn en negatieve overtuigingen die jou belemmeren, omzetten naar positieve overtuigingen. Hierdoor kun je onzekerheid overwinnen en zelfvertrouwen opbouwen.

Het is belangrijk om te realiseren dat we niet echt ‘onszelf’ kwijt kunnen zijn. We zijn altijd wie we zijn, alleen hebben we soms belemmerende overtuigingen die ons doen geloven dat we niet onszelf zijn. Door deze belemmerende overtuigingen te veranderen, kunnen we weer in contact komen met wie we werkelijk zijn en ons zelfvertrouwen opbouwen.

Dus, als je worstelt met onzekerheid en jezelf kwijt bent, weet dan dat er manieren zijn om hiermee om te gaan. Zelfvertrouwen opbouwen kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk. Begin met het herprogrammeren van belemmerende overtuigingen op onderbewust niveau. Neem contact op voor meer informatie over hoe hypnose & spirituele coaching jou kan helpen bij het overwinnen van onzekerheid en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Belemmert jouw onzekerheid je dagelijkse leven? Durf je geen stappen te zetten in je leven terwijl je eigenlijk niet gelukkig bent? Durf je niet voor jezelf op te komen? Vind je het moeilijk om beslissingen te nemen? Durf je jezelf niet goed te presenteren?

Heb je interesse in hypnose & spirituele coaching? Neem contact met mij op via mijn contactpagina.

 

 

Related Articles