Over dromen en je onderbewuste

Droom jij maar lekker verder

Hoe vaak heb je dit gehoord? Ik redelijk vaak. Ik heb ook een rijkelijke fantasie. Vroeger dacht ik dat mijn dromen inderdaad niet haalbaar zijn, nu denk ik, let’s go.

Welke onbewuste negatieve overtuiging zorgt er bij jou voor dat je denkt dat je je dromen niet kan waarmaken? In de voorgaande zin raak ik de essentie al ‘dat je denkt dat je het niet kan’. Want denken speelt af in jouw hoofd, en die gedachte dat je ‘denkt’ dat je het niet kan ook.

Onze gedachten creëren onze werkelijkheid. En wat als die gedachte tegen jou vertelt dat het wel lukt, dat je het gewoon wel kan? Hoe zou dat zijn?

Probeer je dromen niet te bedenken vanuit het bewuste denken, maar laat je gedachten de vrije loop. Laat dromen van binnenuit komen, want dan droom je vanuit degene wie je werkelijk bent. Die ‘jij’ weet wat jouw dromen zijn, die weet wat jij kan en waartoe jij in staat bent.

Hoe vaker je droomt hoe hoger je in energie komt. Hoe hoger in energie hoe eerder je dromen werkelijkheid worden.

Ik droom lekker verder, jij ook?

Vanessa Bender

Related Articles