Hypnose en zelfvertrouwen

Als je het gevoel hebt dat collega’s je aanvallen ..

Een van mijn klanten, een dame met een leuke functie bij een goede werkgever. Toch was ze op haar werk snel boos en geïrriteerd, had weinig energie en een laag zelfbeeld. Ze had constant het gevoel dat collega’s haar aanvielen waardoor zij ook in de aanval ging. Soms liepen de gemoederen zo hoog op dat er een conflictsituatie ontstond.

Als oud P&O adviseur weet ik hoe lastig het kan zijn om conflictsituaties op te lossen. Vaak wordt gekeken naar het conflict en onderzocht wie wat heeft gezegd of gedaan, en daar worden oplossingen voor gezocht. Alleen is vaak het conflict an sich niet het probleem, het conflict kan het resultaat zijn van een dieperliggend probleem, namelijk negatieve programmeringen in het onderbewuste. Zo ook in de situatie van mijn klant.

Wat speelde er bij haar? Vroeger werd ze gepest omdat ze de enige in de klas was met een bril. Nu ze volwassen is, reageert ze onbewust precies hetzelfde als toen ze een kind was, namelijk in de aanval. Als kind werkte dat maar nu ze volwassen is niet meer.

In het drie maanden traject dat ik met haar heb doorlopen, heb ik hypnose toegepast en het probleem bij de kern aangepakt, in het onderbewuste. Haar zelfbeeld is verbeterd en ze kan weer de verbinding met zichzelf maken waardoor ze zich niet meer aangevallen voelt door collega’s. Daarnaast heb ik haar gecoacht op het pakken van verantwoordelijkheid over haar leven. Ze heeft weer zelfvertrouwen, energie, rust, zit lekker in haar vel en heeft plezier op het werk.

Herken jij jezelf in dit verhaal? Of ben je leidinggevende en heeft een van je medewerkers hulp nodig omdat hij/zij onzeker is, snel boos of geïrriteerd is en constant terugvalt in oude gedragspatronen? Plan een gesprek in met mij via de knop inschrijven om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Vanessa Bender

Related Articles